Íme néhány aranyos recept!
Macaron*-*
Kinek ne tetszene ez az aranyos kis francia sütemény?
Hozzávalók:
(12 db sütihez)
* 57g őrölt mandula
* 114g porcukor
* 3dkg kristálycukor (ha diétásra akarjuk édesítőszert használjunk)
* 3db tojásfehérje
* ha szeretnénk rózsaszín tésztát egy kis ételfestéket használjunk amit a mandula hozzáadáa után tegyük bele a tésztába
A csokis ganache-hoz (töltelékhez):
* 10dkg étcsoki(jó minőségű)/fehércsoki (hogy olyan legyen mint a képen)
* 1dl habtejszín
***********************************************************
A mandulát egy tálba szitáljuk a porcukival. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozáadagoljuk a cukit.
Óvatosan beleadagoljuk a porcukis-mandulát a tojásfehérjébe.
Először a mandula 1/3-át alaposan, de óvatosan elkeverjünk benne,majd a többit is.
Mikor már homogén a massza ( mikor teljesen összekeveredtek a hozzávalók) töltsük habzsákba (egy szendvicses zacskó is megteszi) és vágjunk egy pici lyukat az egyik sarkára.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb. 50 forintos nagyságú gömböket nyomjunk ( nehogy összeérjenek a gömbök!).
Ezután kb. 45 percig szobahőmérsékleten pihentessük a macaronokat.
Ha letelt az idő és mikor az ujjunkal óvatosan megérintjük a masszát és az nem ragad az ujjunkhoz, akkor már berakhatjuk őket a 160 fokra előmelegített sűtőbe.
Kb. 10-12 percig süssük őket. ( az első 5 perc után érdemes visszavenni a hőfokot 130-ra)
Ha teljesen kihűltek, ővatosan vegyük őket le a sütőpapírról.
A töltelék:
Az étcsokit fölött megolvasztjuk, majd hozzá adjuk a tejszínt.
Ha már homogén a massza ( fent említettem a jelentését) akkor kész. Hűtsük teljesen ezt le.
Ragasszuk össze a macaronokat a granchevel.
Volilá!